Nieuw! Revolutionaire metselwerkwapening

13-09-2017

Murfor® Compact is een nieuw innovatief type metselwerkwapening; de wapening wordt geleverd op rollen. De speciale structuur en het gebruiksvriendelijke formaat van deze wapening optimaliseren het bouwproces en materiaalgebruik.


Scheurenbeheersing door Murfor® Compact

De wapening op rol bestaat uit een maas van constructieve stalen kabels die bij elkaar worden gehouden door een verweven glasvezeldraad. Door deze unieke structuur heeft de wapening een uitzonderlijk hoge treksterkte. De sterke structuur van de wapening verkleint de kans op scheurvorming en versterkt het metselwerk.


Het wapenen van metselwerk loopt voortaan op rolletjes

Het wapenen van metselwerk gaat snel een eenvoudig met Murfor® Compact. De uitrolbare lengte is 30 meter. De wapening kan in lange doorlopende lengtes droog op de steen gelegd worden zonder gebruik te hoeven maken van overlappingen. De wapening wordt op de juiste lengte uitgerold waardoor er bijna geen materiaalverlies is. Dankzij de lange lengtes gaat het plaatsen zeer snel én efficiënt.


Compacter met meer wapening

Murfor® Compact heeft een gebruiksvriendelijk formaat. Een rol metselwerkwapening is zeer handzaam en weegt nog geen 1,5 kg (Murfor® Compact I – 50). Eén rol metselwerkwapening is compacter en bevat meer wapening dan de traditionele profielen (10 rechte lange lengtes van 3050 mm = 1 rol). De lichte rollen zijn veilig te dragen, te gebruiken én passen makkelijk in een klusbus.


Een variant voor binnen- en buitenmuren

Murfor® Compact is in twee kwaliteiten beschikbaar. Murfor® Compact I (Interieur) is speciaal ontworpen voor metselwerk in een droge omgeving. Denk hierbij aan betonblokken en keramische binnenmuurstenen. Deze variant is verkrijgbaar in een breedte van 50 en 100 mm.


Voor buitenmuur- en gevelmetselwerk is Murfor® Compact E (Exterieur) voorhanden in de breedtes 35 en 70 mm. Dit type is geschikt voor metselwerk in vochtige omstandigheden. Murfor® Compact E zorgt voor een strakke, duurzame gevel. De metselwerkwapening op rol, zowel I als E, is geschikt voor alle types mortelvoegen.


Heeft u vragen over Murfor® Compact? Neem gerust contact met ons op!Murfor® Compact wordt geproduceerd door Bekaert, een Belgische multinational gespecialiseerd in het transformeren en coaten van staaldraad.