BIM

Building Information Modeling, kortweg BIM genoemd, maakt bouwen virtueel. Bij BIM werken partners van een bouwproject gezamenlijk in één 3-D model.

 

Alle betrokken partijen; de aannemer, E-installateur, constructeur en leverancier kunnen informatie in het model inbrengen en verwerken. Zo staan alle tekeningen en benodigde informatie voor en van alle partners overzichtelijk op één plek.

BIM: 3D tekening vloerenproject

Hoe werkt BIM?

BIM is zo ingericht dat het model de meest voorkomende tekenprogramma's met elkaar kan uitwisselen. Het is dus geen belemmering wanneer de bouwpartners met verschillende tekenprogramma's werken. Wij tekenen zelf in Allplan.


BIM bespaart niet alleen tijd, maar ook onnodige kosten. Zo is er In BIM een Clash Controll ingebouwd. Clash Controll spoort knelpunten op en brengt de partijen met elkaar in contact. Snel en adequaat worden knelpunten opgelost. 


Daarnaast maakt BIM een digitaal proto type van het bouwproject voordat het bouwteam daadwerkelijk van start gaat met bouwen.


BIM & producten van De Hoop Pekso

Concreet voor de Breedplaatvloeren, (Holle) Balkbodem en Holle Wand levert BIM het volgende op:

  • Legplannen van alle verdiepingen inclusief de sparingen worden in één keer aangeleverd;
  • Tralieliggers in de Breedplaatvloer worden in overleg met de installateur, indien constructief en productietechnisch verantwoord, aangepast aan de hand van het leidingverloop;
  • Mogelijkheid om buigstaten digitaal aan te leveren aan de vlechter;
  • Zeer korte doorlooptijden.

 

 

BIM: 3D tekening Breedplaatvloer