Energieneutrale woningen ‘Leesten Oost’

Projectgegevens

Projectnaam:
Energieneutrale woningen ‘Leesten Oost’
Locatie:
Zutphen
Afnemer:
Van Campen Bouwgroep Zelhem
Opleverdatum:
2014

In de wijk Leesten Oost worden 42 energieneutrale starterswoningen gerealiseerd. Dit nieuwbouwproject, gebouwd door de Van Campen Bouwgroep, ligt in een bijzonder deel van Zutphen, heeft een moderne vormgeving en is ruim opgezet. De woningen zijn hun tijd ver vooruit door de hoge kwaliteit in het gebruikerscomfort en het extreem energiezuinige karakter.

 

Hoogwaardige technologie

De huizen worden volledig energieneutraal neergezet, dat betekent dat er o.a. zonnepanelen op het dak worden geplaatst. Vervolgens is de isolatiegraad hoog en wordt er hoogwaardige technologie toegepast om energie te besparen welke allemaal individuele voorzieningen zijn.

  

Breedplaatvloer

In de energieneutrale woningen in Leesten Oost wordt de Breedplaatvloer van De Hoop Pekso toegepast, een geprefabriceerde traditioneel gewapende betonvloer met tralieliggers. De Breedplaatvloer met stalen randbekisting wordt kant-en-klaar op de bouw aangeleverd.

 

Dag van de Bouw

Op zaterdag 24 mei 2014 vond voor de negende keer de Dag van de Bouw plaats. Op deze dag werden in het hele land eenmalig grote, middelgrote en kleine bouw- en infraprojecten opengesteld voor het publiek. De Hoop Pekso had voor deze dag twee projecten geselecteerd. Eén van deze projecten was Leesten Oost in Zutphen.