Gezondheidscentrum Vroomshoop

Projectgegevens

Projectnaam:
Gezondheidscentrum Vroomshoop
Locatie:
Vroomshoop, Overijssel
Afnemer:
Bouwcenter Concordia
Opleverdatum:
november 2015

In Vroomshoop (gemeente Twenterand) is onlangs de bouw van een gezondheidscentrum met maatschappelijke voorzieningen gestart. In het gebouw vestigen zich op de begane grond twee huisartsen, een apotheek, locatie voor dagopvang, het Zorginformatiepunt en diverse andere zorgaanbieders. Het biedt straks ruimte aan meer zorgplaatsen: op verschillende verdiepingen komen in totaal 22 zorgappartementen met een centrale dag/recreatie ruimte met een riant dakterras gelegen aan een daktuin.

 

Met de bouw van het gezondheidscentrum biedt het Overijsselse Vroomshoop senioren de mogelijkheid om langer in het eigen dorp te blijven wonen. Eerder waren ze genoodzaakt om naar een andere kern te verhuizen. Hiermee werkt gemeente Twenterand toe naar een levensloopbestendige gemeente.

 

Het plan is ontwikkeld door Weghorst Projectontwikkeling en wordt gebouwd door Aannemersbedrijf Bramer BV uit Vriezenveen. Voor de gefundeerde basis is 350 meter EPS Standaardkist in de hoogte 700 mm en in diverse breedtes betrokken. Deze werden in verband met betondruk voorzien van middenafschoring door middel van Kunststof Trekstangen. De Kunststof Trekstang wordt gebruikt als verloren afschoor methode van zowel de EPS-Standaardkist als de TOPKIST.