Het Plein van Leiden, deelgebied 5

Projectgegevens

Projectnaam:
Het Plein van Leiden, deelgebied 5
Locatie:
Leiden Noord
Afnemer:
Heijmans Woningbouw
Opleverdatum:
1e kwartaal 2017

Door nieuwbouw en renovatieprojecten komt er nieuw leven in Leiden Noord. Het mooiste onderdeel daarvan is Het Plein van Leiden, het nieuwe kloppende hart van Leiden Noord, op steenworp afstand van Leiderdorp en omstreken.


Aan Het Plein komt een uitgebreide mix van moderne woningen en appartementen. Geschikt voor starters, jonge gezinnen en iedereen die op zoek is naar een kwalitatief hoogwaardige plek om te wonen.


Ook voor de dagelijkse boodschappen wordt Het Plein het nieuwe kloppende hart van Leiden Noord en omgeving. Het nieuwe winkelcentrum wordt, mede dankzij de twee grote supermarkten die er komen, een aangename plek voor de dagelijkse boodschappen.


Daarnaast voorziet het plan in ca. 5.300 m2 aan nieuwe winkelruimte, horeca en dienstverlening. En er zijn tal van nieuwe voorzieningen in de directe omgeving gerealiseerd zoals scholen, kinderopvang, bibliotheek en sportzaal. Het gebied is makkelijk te bereiken vanaf de ontsluitingswegen van Leiden voor de ca. 13.000 inwoners van het verzorgingsgebied en er komt voldoende openbare parkeergelegenheid. Ook wordt de omgeving opnieuw ingericht met water, groen en fietspaden.


Inmiddels is plandeel 3A gerealiseerd, en wordt er volop gebouwd aan deelgebied 3B. Deelgebied 5 aan de nieuw aan te leggen waterpartij aan Het Plein is het grootste deelgebied, en ook daar is inmiddels met de bouw gestart.


Voor de bouw van Het Plein van Leiden, deelgebied 5, neemt hoofdaannemer Heijmans Woningbouw 21.000 m2 Breedplaatvloer en 300 m2 Kanaalplaatvloer af bij De Hoop Pekso. Bekijk hier een filmpje van het project.