Nieuwbouw appartementen Middelharnis

Projectgegevens

Projectnaam:
Nieuwbouw appartementen Middelharnis
Locatie:
Middelharnis
Afnemer:
Bouwcenter Esselink
Opleverdatum:
2014

Aan de Langeweg in Middelharnis wordt een modern complex met 19 appartementen voor senioren gerealiseerd door Boeter Bouwbedrijf Middelharnis voor Woongoed Go. De verschillende woningtypen zijn verdeeld over twee etages en de begane grond.

 

Zelfstandig wonen

De appartementen zijn zodanig uitgerust dat de seniorhuurders er zo lang mogelijk zelfstandig kunnen blijven wonen. Alle appartementen zijn drempelloos gebouwd, energiezuinig en hebben vloerverwarming. De energie van de algemene ruimten wordt opgewekt door middel van zonnepanelen. De gevels hebben voornamelijk ronde vormen en zijn uit diverse kleuren metsel- en voegwerk opgetrokken.

 

Breedplaatvloer en Kanaalplaatvloer

In het appartementencomplex worden de Breedplaatvloer en de Kanaalplaatvloer van De Hoop Pekso toegepast. De Breedplaatvloer is een geprefabriceerde traditioneel gewapende betonvloer met tralieliggers. De Kanaalplaatvloer is een vrijdragend vloersysteem dat zowel in geïsoleerde als ongeïsoleerde uitvoering verkrijgbaar is. De vloerelementen zijn in de lengterichting voorzien van ronde holle kanalen waardoor deze vloer een relatief laag eigen gewicht heeft. 

 

De Breedplaatvloer en de Kanaalplaatvloer worden kant-en-klaar op de bouw aangeleverd.

 

Dag van de Bouw

Op zaterdag 24 mei 2014 vond voor de negende keer de Dag van de Bouw plaats. Op deze dag werden in het hele land eenmalig grote, middelgrote en kleine bouw- en infraprojecten opengesteld voor het publiek. De Hoop Pekso had voor deze dag twee projecten geselecteerd. Eén van deze projecten was de bouw van het nieuwbouw appartementencomplex in Middelharnis.