Nieuwbouw huisvesting EMA

Projectgegevens

Projectnaam:
Nieuwbouw huisvesting EMA
Locatie:
Amsterdam
Afnemer:
Bouwcombinatie EMA
Opleverdatum:
2019

Langs de Amsterdamse Zuidas verrijst een toonaangevend gebouw: het nieuwe kantoorgebouw met conferentiecentrum voor de European Medicines Agency (EMA). EMA bewaakt de kwaliteit en veiligheid van geneesmiddelen voor mens en dier in de Europese Unie en heeft Londen aan het begin van het jaar verlaten. De vestiging van de Europese organisatie is door de lidstaten van de EU toegewezen aan Nederland. EMA is tijdelijk gehuisvest in het Spark-gebouw.


Het gebouw aan de skyline van Amsterdam-Zuid wordt 81 meter hoog en omvat 19 verdiepingen. In het EMA-gebouw komen 1300 werkplekken. Naast kantoorruimte wordt een conferentiecentrum gerealiseerd. EMA ontvangt jaarlijks namelijk ongeveer 36.000 bezoekers en faciliteert 500 à 600 internationale vergaderingen. 


Rijksvastgoedbedrijf verzorgt, net als voor alle overheidsgebouwen in Nederland, de huisvesting. De realisatie van het EMA-gebouw wordt verzorgd door Dura Vermeer en Heijmans die samen Bouwcombinatie EMA vormen. De Breedplaatvloeren zijn toegepast op begane grond niveau ter plaatse van de techniekruimtes en het dak van de sprinklerbak.