Nieuwe Haagse Passage

Projectgegevens

Projectnaam:
Nieuwe Haagse Passage
Locatie:
Den Haag
Afnemer:
J.P. van Eesteren B.V
Opleverdatum:
2014

In opdracht van OMS CV, een samenwerking tussen Multi Vastgoed BV en AM is erop de locatie van het voormalige pand van Marks & Spencer in de binnenstad van Den Haag de Nieuwe Haagse Passage in uitvoering. Het project omvat ca.10.500 m2 winkels met als belegger ASR Vermogensbeheer en het Suite Novotel met 118 kamers voor Accor Hospitality. Het viersterren Suite hotel komt in vijf lagen boven de winkels en horeca van de Nieuwe Haagse Passage en met de entree op de begane grond.

 

Bernard Tschumi Architects heeft een heel licht, open en transparant gebouw ontworpen. De passage krijgt een glazen kap van vijftien meter hoog. Voor de keramische gevel met blauwe en witte tegels heeft Bernard Tschumi Architects  zich laten inspireren door Delfts Blauw en  “Het Hollands Hemels Blauw”. De Nieuwe Haagse Passage wordt het sluitstuk van een grootschalige vernieuwingsoperatie rond de Grote Marktstraat in Den Haag.

 

Aannemingsmaatschappij J.P. van Eesteren heeft voor de bouw van het project in hartje centrum gekozen voor de Breedplaatvloer en Holle Balkbodem van De Hoop Pekso. Er is volop bedrijvigheid op de bouwplaats van de Nieuwe Haagse Passage. Afgelopen periode zijn de Breedplaatvloeren en Holle Balkbodems geleverd. Het project is live te volgen via de webcam op www.nieuwehaagsepassage.nl.