Renovatie in het Zeeuwse Oost-Souburg

Projectgegevens

Projectnaam:
Renovatie in het Zeeuwse Oost-Souburg
Locatie:
Oost-Souburg
Afnemer:
BouwCenter Logus Vlissingen
Opleverdatum:
2014

De Reno Acero® renovatievloer van De Hoop Pekso is binnen 1 á 2 dagen geplaatst, heeft een lange levensduur en is bovendien gemakkelijk te plaatsen. Omdat het vervangen van een beganegrondvloer (bv. in bewoonde situatie) nogal wat impact heeft voor bewoners, is er door woningcorporatie l’escaut woonservice uit Vlissingen gezocht naar alternatieven. Ze hebben als pilot gekozen voor de Reno Acero® renovatievloer van De Hoop Pekso.

 

l’escaut woonservice heeft ongeveer 6500 woningen in de verhuur in Vlissingen en Oost-Souburg, waarvan een aantal woningen met houten vloeren. Deze houten vloeren zijn onderhoudsonvriendelijk vanwege de vochtige omstandigheden onder de vloeren en ze zijn vaak niet geïsoleerd. De Reno Acero® renovatievloer biedt hierin een oplossing.

 

Voordelen voor bewoners én monteurs

Met Reno Acero® komt er geen beton aan te pas. Doordat het een droog systeem is, kan de betonplexplaat direct op de vloer worden gelegd. Hierdoor hoeven de bewoners slechts korte tijd hun benedenverdieping te verlaten. Binnen 1 á 2 dagen is de Reno Acero® renovatievloer geplaatst en gereed voor afwerking, bijvoorbeeld met laminaat of vloerbedekking.

 

Het gewicht van Reno Acero® komt overeen met het gewicht van een houten vloer en is daardoor gemakkelijk te plaatsen. Verder heeft de renovatievloer speciale isolerende elementen, waardoor de warmte in de woning behouden blijft en de woning dus een beter leefcomfort geeft.

 

De balken van de renovatievloer zijn voorzien van een speciale Magnelis® coating. Hierdoor ontstaat een superieure weerstand tegen corrosie, zelfs in agressieve omgevingen. Voordat gestart is met de montage van de nieuwe vloer, is de kruipruimte tegen zwam behandeld. Vervolgens zijn twee medewerkers van l’escaut aan de slag gegaan met de verwerking van de balken en EPS vulelementen.