Renovatie Twee-onder-een-kapwoning Haarlem

Projectgegevens

Projectnaam:
Renovatie Twee-onder-een-kapwoning Haarlem
Locatie:
Haarlem
Afnemer:
PontMeyer Almere
Opleverdatum:

Comfortverbetering. Dat is de reden voor grondige renovatie van de riante twee-onder-een- kapwoning in Haarlem. De woning dateert uit 1923 en is gebouwd in Engelse stijl. De verbouwing wordt groots aangepakt; de vloeren worden vernieuwd, de muren opnieuw gestuukt en er komt een nieuw geïsoleerd dak. Reimert Bouw en Infrastructuur uit Almere, onder begeleiding van Womanagement  uit Haarlem, heeft de opdracht voor de verbouwing aangenomen.  


De verbetering van wooncomfort staat tijdens deze verbouwing centraal, daarom worden er meerdere onderdelen van de woning aangepakt. Eén daarvan is het aanbrengen van een geïsoleerde begane grondvloer met vloerverwarming.


Constructieve betonnen druklaag
Om de totale vloerdikte inclusief de integratie van vloerverwarmingsbuizen van 8 cm dik te beperken, is gezocht naar een lichtgewicht betonvloer. Op advies van Womanagement is de keuze gevallen op de Reno Concreto®, de nieuwste renovatievloer van De Hoop Pekso. Op dit renovatiesysteem wordt een constructieve druklaag verwerkt. Omdat de villa niet bewoond is, speelt de droogtijd van beton geen rol. Verder heeft de woning voldoende draagkracht om de Reno Concreto® toe te passen.


Voor vloerrenovaties in bewoonde situaties heeft De Hoop Pekso met het Renomaatconcept andere geschikte opties.


Fluitend naar huis

Gerrit Franken van Franken Kleinbouw en Onderhoud VOF heeft de begane grondvloer vernieuwd. “Toepassen van de Combinatievloer met de betonnen balken is gesneden koek voor ons, maar de Reno Concreto® was voor mij een nieuw systeem”, geeft Gerrit aan. Het stellen en bevestigen van het Reno Randprofiel vraagt precisie. Zodra het Randprofiel gezet is, staat een stevige basis voor het plaatsen van de stalen liggers en EPS elementen van de Reno Concreto®. “Als je het systeem eenmaal te pakken hebt, is het een uitstekend systeem” aldus Gerrit.   


De verwerking van de Reno Concreto® is zeer arbeidsvriendelijk. “De vier meter lange balken pak je makkelijk op en je loopt er zo mee naar binnen”. De stalen liggers zijn licht van gewicht. Er is geen kraan nodig om de liggers in de woning te plaatsen. “Dit maakt de verwerking van de Reno Concreto® makkelijk en de arbeid minder zwaar. Ik ga om 16.00 uur fluitend naar huis”.