Renovatievloer te Arnemuiden

Projectgegevens

Projectnaam:
Renovatievloer te Arnemuiden
Locatie:
Arnemuiden
Afnemer:
Logus Goes
Opleverdatum:
22-11-2012

Veel houten vloeren van woningen uit de jaren ’50 en ’60 zijn aan vervanging toe. Zo ook de vloer van een woning in het Zeeuwse Arnemuiden. In opdracht van WBV Arnemuiden is de Rentovloer® van De Hoop Pekso toegepast. Binnen een dag konden de bewoners terugkeren in hun woning met nieuwe, comfortabele, isolerende vloer.  

 

Om 08:00 uur startte Bouwbedrijf Schrijver met het verwijderen van de verrotte houten vloer. Verdere voorbereiding voor het plaatsen van de Rentovloer® is er nauwelijks; het is namelijk niet nodig om de bestaande fundering te verzwaren, want het eigen gewicht van de Rentovloer® bedraagt slechts ca. 30 kg/m2.

 

Plaatsen van de renovatievloer

Na het verwijderen van de houten vloer, kon er begonnen worden met het plaatsen van de Rentovloer®. In het geval van deze woning zaten de balkinkassingen niet op de juiste afstand (610 mm h.o.h.), om dit op te lossen is door het bouwbedrijf uit ’s-Gravenpolder een hoeklijn gebruikt. De balken konden op deze manier eenvoudig op de juiste locatie op de hoeklijn gelegd worden.

 

Na de middag konden de polystyreen elementen geplaatst worden. Om luchtdichtheid te garanderen en vochtdiffusie uit de kruipruimte in de woonkamer tegen te gaan, is een dampremmende folie op de balken en elementen gelegd.

 

Nadat afsluitend een underlayment plaat werd aangebracht, was de Rentovloer® direct gereed voor verdere afwerking met bijvoorbeeld tapijt of laminaat. Vanaf 16:00 uur konden de bewoners weer terecht in hun woning.