WBC Weert

Projectgegevens

Projectnaam:
WBC Weert
Locatie:
Weert
Afnemer:
BMN | Bouwmaterialen Weert
Opleverdatum:
april 2017

In opdracht van Stichting PSW wordt in het Limburgse Weert een nieuw WoonBegeleidingsCentrum (WBC) gerealiseerd. PSW ondersteunt kinderen en volwassenen die begeleiding nodig hebben om richting en inhoud te geven aan hun eigen leven. De stichting biedt ondersteuning bij wonen, dagbesteding, werken, onderwijs en vrije tijd van kwalitatief hoog niveau. Het centrum zal plaats bieden aan 21 cliënten in de leeftijd van 15 tot 50 jaar.


Bouwbedrijf Schroen BV uit Heythuysen heeft de bouw van het WBC aangenomen. Het bouwbedrijf heeft eerder een WBC in Nederweert en Heythuysen gerealiseerd.


Keurig gestapeld
Voor de verdiepingsvloeren van WBC “Maaslandlaan” heeft Bouwbedrijf  Schroen breedplaatvloeren toegepast. Het bouwbedrijf heeft onze vloeren al vaker gebruikt. Uitvoerder Martijn van Grimbergen geeft aan dat de breedplaten altijd keurig op de juiste volgorde op de vrachtwagen gestapeld zijn. ‘In eerste instantie hadden we twee dagen gepland voor het leggen van de vloeren. Maar uit ervaring weten we dat we twee stapels in één uur kunnen leggen”. De verdieping bestaat uit 1585,37 m2 breedplaten, in totaal acht vrachtwagens. “In theorie zou het dus mogelijk zijn om alles in één dag te leggen” vertelt Martijn.


Opmerkelijke prestatie
In nauw overleg met de afdeling Logistiek van De Hoop Pekso heeft Martijn een goede planning opgesteld. Om het uur is een vrachtwagen met oplegger met breedplaatvloeren op de bouwplaats gearriveerd. Om 7:00 uur is de eerste vracht aangekomen, de laatste om 16:30 uur. En het is gelukt: alle verdiepingsvloeren zijn in één dag gelegd, een opmerkelijke prestatie!


Niet alleen een goede planning, maar ook een bekwame legploeg en kraanmachinist hebben een bijdrage geleverd aan deze prestatie. Oplevering van het WoonBegeleidingsCentrum “Maaslandlaan” staat gepland op april 2017.